⭐🚀 TkyNET | Blacklist ve Profesyonel DDoS Korumalı TeamSpeak 3 Sunucuları 🚀⭐
Sponsor Görsel
⭐ Buraya kendi metin reklamınızı vererek binlerce kişiye ulaşın! ⭐
Sponsor Görsel 2
SponsorSponsor

[Sql] - Basit Örnekler

[SQL] - Basit Örnekler
PHP Kod:
/*
    
    1. Soru: Forum’da konu açan kullanıcıların Ad, Soyad, Doğum Tarihi ve Yetki Adları’nı listeleyen sorguyu yazınız.

    Cevap:
    Select DISTINCT Adi, Soyadi, DogumTarihi, YetkiAdi From tblKullanicilar
    Inner Join tblYetkiler on tblKullanicilar.KullaniciID = tblYetkiler.YetkiID
    Inner Join tblKonular on tblKullanicilar.KullaniciID = tblKonular.AcanKullanici

*/

/*
    
    2. Soru: Forum’da hiç yorum yapmamış kullanıcıların, kullanıcı adlarını listeleyen sorguyu yazınız.

    Cevap:
    Select Adi From tblKullanicilar
    Inner Join tblYorumlar on Not tblKullanicilar.KullaniciID = tblYorumlar.Gonderen

*/

/*
    
    3. Soru: Forum’da yorum yapılan gönderilerin içeriğini, tarihini,   gönderenin adı ve soyadını listeleyen sorguyu yazınız.

    Cevap:
    Select Gonderi, TarihZaman, Adi, Soyadi From tblKullanicilar
    Inner Join tblGonderiler on tblKullanicilar.KullaniciID = tblGonderiler.Gonderen

*/

/*
    
    4. Soru: Forum’da her bir gönderiye kaç adet yorum yapıldığını listeleyen sorguyu yazınız.

    Cevap:
    Select Gonderi, COUNT(YorumID) From tblGonderiler
    Inner Join tblYorumlar on tblGonderiler.Gonderen = tblYorumlar.Gonderen GROUP BY Gonderi

*/

/*
    
    5. Soru: Forum’a yeni bir konu ekleyen sorguyu yazınız (Konu adı: Windows Server 2012, Konuyu Açan Kullanıcı:2, Tarih: 18/04/2015).

    Cevap:
    INSERT INTO tblKonular
    Values('Windows Server 2012', 2, '2015-04-18')

*/

/*
    
    6. Soru: Forum’da yer alan Windows Server 2012 adlı konunun tarihini 19/04/2015 olarak güncelleyen sorguyu yazınız.

    Cevap:
    UPDATE tblKonular
    SET Tarih = '2015-04-19'

*/

/*
    
    7. Soru: 19/04/2005 ve sonrasında eklenen konuları silen sorguyu yazınız

    Cevap:
    DELETE From tblKonular
    Where Tarih >= '2015-04-19'

*/

/*
    
    8. Soru: Konu adı içinde oyun geçen konuların listesini getiren sorguyu yazınız.

    Cevap:
    DELETE From tblKonular
    Where Tarih = '2005-04-19'

*/

/*
    
    9. Soru: Kullanıcı adı bilgilerinde ‘E’ harfi geçen kullanıcıları alfabetik olarak sıralatan sorguyu yazınız.
    Öncelikle soyadına göre sıralansın, soyadı aynı hastalar için de doğum tarihine bakılarak sıralama işlemi yapılsın.

    Cevap:
    Select * From tblKullanicilar Where KA = '%E%' ORDER BY Soyadi, DogumTarihi

*/

/*
    
    10. Soru: 10.03.2015 ve 10.06.2016 tarihleri arasında yazılan yorumların kimin tarafından yazıldığı,
    hangi konu, alt konu ve gönderi ile alakalı olduğunu listeleyen sorguyu yazınız.

    Cevap:
    Select Adi, Soyadi From tblKullanicilar
    Inner Join tblYorumlar on tblKullanicilar.KullaniciID = tblYorumlar.Gonderen
    Inner Join tblKonular Inner Join tblAltKonular on tblKonular.KonuID = tblAltKonular.KonuID
    Inner Join tblGonderiler On tblAltKonular.KonuID = tblGonderiler.AltKonu on tblGonderiler.GonderiID = tblYorumlar.GonderiID
    And tblYorumlar.TarihZaman BETWEEN '2015-03-10' AND '2016-06-10'

*/ 
PHP Kod:
Select * From TablonunAdi Where cinsiyeti = 'ERKEK' AND bursMiktari > 0
Select 
* From TablonunAdi Where bursMiktari > 300 OR adres = 'MECİDİYEKÖY'
Select * From TablonunAdi Where dogum_trh > '01.01.1990'
Select * From TablonunAdi Where adi Like 'H%'
Select * From TablonunAdi Where adi Like '%N'
Select * From TablonunAdi Where adi Like '%A%'
Select tcKimlik, adi, soyadi From TablonunAdi Where soyadi Like '%m__'
Select tcKimlik, adi, soyadi From TablonunAdi Where soyadi Like '_[MAIESR]%'
Select tcKimlik, adi, soyadi From TablonunAdi Where soyadi Like '_[ABCÇDEFGIK]%'
Select * From TablonunAdi ORDER BY adi ASC
Select 
* From TablonunAdi ORDER BY soyadi DESC
Select 
* From TablonunAdi ORDER BY soyadi DESC, adres DESC
INSERT INTO TablonunAdi Values
(845, 123, '32165498778', 'Deniz', 'DEMİR', '02/03/1994', '[email protected]', 'MALATYA', '0 216 225 25 25', 'KARTAL', 'ERKEK', 400.00)
UPDATE TablonunAdi SET dogum_trh = '1994-05-01', bursMiktari = '600.00' Where ogrNo = '845' 
Linksta
Cevapla
RE: [SQL] - Basit Örnekler
Teşekkürler
Cevapla
RE: [SQL] - Basit Örnekler
@Muhammet Bulut Rica Ederim
Linksta
Cevapla
RE: [SQL] - Basit Örnekler
Teşekkürler işime yarar.
Cevapla
RE: [SQL] - Basit Örnekler
@PawNod' Rica Ederim
Linksta
Cevapla
RE: [SQL] - Basit Örnekler
Teşekkürler
Cevapla
RE: [SQL] - Basit Örnekler
@T1xLnN Rica Ederim
Linksta
Cevapla

Bir hesap oluşturun veya yorum yapmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

ya da
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
Task